نکات جالب در مورد آشپزی و خانه داری

نکات جالب در مورد آشپزی و خانه داری

دانستن فوت و فن و نکات آشپزی می تواند به شما در پخت و پز غذاهای خوشمزه کمک کند. اگر شما هم دوست دارید از راز و رمزهای آشپزی و خانه داری مطلع شوید با ما همراه باشید تا نکات اشپزی جالب را برایتان به اشتراک بگذاریم.

دانستن فوت و فن و نکات آشپزی می تواند به شما در پخت و پز غذاهای خوشمزه کمک کند.

در همین راستا به چند ترفند جالب برای بهتر و خوشمزه تر دیده شدن غذا اشاره خواهیم داشت.

اگر می خواهید برنج پخته شده توسط شما سفید و زیبا به نظر برسد، به هنگام پخت چند قطره آبلیمو به آب آن اضافه کنید.

برای خانم های شاغل و یا دوستانی که وقت کافی برای آشپزی ندارند نیز پیشنهادمان این است که برنج را از قبل خیس کنید. برنج را از شب قبل یا صبح خیس نموده البته در زمان پخت مقداری آن را خشک بردارید، سپس ته دیگ را آماده کرده و برنج را روی آن بریزید و قابلمه را داخل یخچال قرار دهید. به این روش شما یک قابلمه برنج نیمه آماده ی منتظر طبخ خواهید داشت. که شب یا ظهر برای وعده ی غذایی دلخواهتان می توانید به برنج کمی آب و روغن بزنید و آن را دم کنید. تا مقدمات سفره فراهم شود، برنج هم دم کشیده است.

اگر برنج ته گرفت با بوی سوختگی چه کنیم؟

1- می توانید از مقداری نان استفاده کنید. نان را روی برنج قرار دهید و در زمان سرو آن را بردارید.

۲- می توانید از پیاز هم استفاده کنید. پیاز را بعد از پوست کندن در داخل برنج فرو کنید. پیاز بوی سوختگی را بخود جذب می کند.

آب برنج برای کودکان مفید است

زمانی که می خواهید برنج را آبکش کنید یک لیوان از آب آن را برداشته و با اضافه کردن مقداری ماست دوغ درست کنید. این دوغ اگر شور نباشد برای کودکان بسیار مفید است.

چطور شیربرنج ما خوشمزه تر شود؟
برای خوشمزه تر شدن شیر برنج، برنج آن را از قبل با شیر خیس کنید. خیساندن برنج در شیر قبل از پختن شیربرنج باعث می شود که شیربرنج شما بسیار خوشمزه تر شود.

اگر برنج شور شد چکار کنیم؟

اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شدید که به آن بیش از حد نمک زده اید در هنگام آبکشی میبایست آب بیشتری روی آن بگیرید. در این حالت برنج را کامل آبکشی کنید. ولی اگر بعد از آبکش کردن متوجه شدید که غذا شور است دیگر هیچ راهی نیست مگر اینکه خورشت را بی نمک درست کنید تا شوری و بی نمکی ترکیب خورست و برنج طعم غذا را بالانس کند.

حالا اگر برنج مان بی نمک شد چکار کنیم؟

برای رفع ایراد بی نمک شدن برنج موارد زیادی وجود دارد. اگر برنج بی نمک شد در هنگام سرو کمی نمک با آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. فراموش نکنید هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید زیرا نمک در روغن حل نمی شود.

چگونه مرغ را خوشمزه تر از همیشه بپزیم؟

دانستن موارد زیر هم شاید برای شما جالب باشد:
▪ برای یخ زدایی ماهی می توانید آن را درون شیر قرار دهید. شیر طعم یخ زدگی و کهنگی ماهی را از بین برده و طعم تازه تری به آن می بخشد.
▪ اگر به گوشت خام قبل از پخت نمک بزنید طعم آن را تاحدی از بین می برد. اما این کار در مورد ماهی می تواند به خوش طعم شدن آن کمک کند.
▪ برای یکپارچگی بیشتر و بهتر کیک میوه ای یا کشمشی بهت است کشمش ها یا میوه ها را به کمی آرد آغشته نموده سپس آنها را به مایه کیک اضافه کنید.
▪ به هنگام تفت دادن سبزی یا گوشت هم می توانید در آخر کار به مقدار خیلی کم شکر، عسل و یا آب میوه اضافه کنید تا مانند سس مخصوص به آن لعاب داده و خوش طعم تر شود.
▪ این را هم بدانید که اگر کناره های کاهو بعد از برش کهنه شده و تغییر رنگ می دهد به خاطر برش با چاقو است. اگر می خواهید این اتفاق نیافتد کاهو را با دست تکه کنید.
▪ برای رفع بوی بد چاقویی که با آن پیاز خرد کرده اید هم می توانید با همان چاقو یک هویج را حلقه حلقه کنید. این کار باعث از بین رفتن بوی بد پیاز از روی چاقو می شود.

▪ اگر از ادویه ی جوز هندی استفاده می کنید آنرا در مراحل آخر پخت به غذا اضافه کنید. چرا که اگر از ابتدا به غذا جوز هندی بزنید حرارت طعم آن را از بین می برد.
▪برای رفع پلاسیدگی سبزی نیز آن را در لیمو و آب سرد بخوابانید

▪ به هنگام دونات درست کردن. ترکیب مقدار خیلی کمی سرکه با روغن می تواند مانع مانع جذب روغن به دونات ها شود.

▪ چند حبه سیر له کنید با کمی جعفری و ان را با کره مخلوط کنید کنید و در نایلون پیچیده و در فریزر بگذارید. از این معجون می توانید در طبخ گوشت، سبزی و حتی نان سیر دار استفاده کنید.
▪ برای نسوختن کره به هنگام پخت میبایست مقدار کمی روغن مایع به آن اضافه کرد.
▪ برای آب پز کردن تخم مرغ، آن ها را در داخل یک نایلون گذاشته سپس وارد آب جوش کنید و حرارت را کم کنید. این روش از ترک خوردن تخم مرغ ها جلوگیری می کند.
▪ برای فریز کردن ماهی به مدت طولانی هم بهتر است ماهی را با نمک و زردچوبه آغشته کنید.
▪اگر در ظروف نگهداری حبوبات چند دانه میخک بگذارید از هجوم حشرات به حبوبات جلوگیری می کند.
▪ بهترین روش نگهداری قهوه نیز نگهداری آن در یک ظرف دردار و درون یخچال است.
▪ اگر میخواهید سفیده تخم مرغ بهتر کف کند قبل از هم زدن آن را در فریزر بگذارید تا سفیده منجمد شود.

بهترین روش استفاده از زعفران هم به شرح زیر است:

زعفران ساییده شده را درون یک استکان کوچک بریزید و با دو قاشق غذا خوری آب جوش مخلوط کنید. بعد از آبکش کردن برنج آن را داخل قابلمه ریخته و استکان آب و زعفران را در داخل برنج فرو برده و درب قابلمه را ببندید. به این روش زعفران همزمان با دم کشیدن برنج دم می کشد و بهتر رنگ خواهد داد.

چطور از وارفتگی کوفته جلوگیری کنیم؟

استفاده از کمی آرد و تخم مرغ در ترکیب کوفته موجب جلوگیری از وارفتن آن می شود. فراموش نکنید بهتر است حرارت زیر کوفته زیاد باشد.

اگر غذای شما بیش از حد تند شد چه باید کرد؟

اگر فلفل غذا زیاد شد و غذا بیش از حد تند شد. چند دقیقه قبل از برداشتن آن از روی حرارت، یک لیمو ترش تازه را در غذا بچلانید و هم بزنید. این کار به طرز موثریباعث کاهش تندی غذا می شود.

برای بهبود طعم حبوبات بی نمک چه باید کرد؟

مقداری نمک را در آب جوش حل کنید و داخل حبوبات پخته بریزید. این کار بسیار موثر تر از آن است که روی حبوبات پخته نمک خشک ریخته شود چرا که با نمک زدن مستقیم به حبوبات پخته وسط آن ها همچنان بی مزه می ماند.

برای پخت بهتر ماکارونی نیز به موارد زیر دقت کنید:

۱- داخل ماکارونی در حال جوشیدن مقدار کمی روغن وچند قاشق آبلیمو مایع بریزید.

۲- متناسب با ذائقه ی خود چند قاشق آبلیمو یا سرکه به سس ماکارونی اضافه کنید.

خوشمزه تر شدن دلمه:

چاشنی تمر هندی و آب باعث خوشمزه تر شدن دلمه برگ مو می شود.

اصول نگهداری میوه در یخچال:

تاکنون حتما دیده اید که میوه ها در جامیوه ای پایین یخچال بعد از چند روز شروع به کپک زدن کرده و خراب می‌شوند. دیلی این خراب شدگی ها رطوبت داخل یخچال است که به تدریج در جا میوه ای جمع می‌شود.

برای رفع  این مشکل یک تکه اسفنج یا مقداری سیلیکازل رطوبت گیر را در جامیوه ای بگذارید تا رطوبت اضافی محیط را به خود جذب نموده و از کپک زدن میوه ها در یخچال جلوگیری کند.
سماور :برای زود جوش آمدن آب سماور، ابتدا آن را تا نیمه از آب پر کنید و پس از گرم شدن، بقیه آب را به آن اضافه کنید.

برطرف کردن بوی غذا که در خانه پیچیده است:

اگر بوی غذا سرتاسر خانه شما را پر کرده و حس ناخوشایندی را برای افراد خانواده بوجود آورده، می توانید از دود اسپند و یا دود خاکشیر جهت تغییر بو استفاده کنید. با سوزاندن کمی دارچین هم می توانید بوی غذا را  در محیط خانه از بین ببرید. دود اسفند دارای خواص ضد عفونی کننده ی محیط نیز می باشد.

چند نکته کاربردی در مورد رب گوجه فرنگی نیز شاید برای شما جالب باشد:

۱- بسیاری از افراد بعد از خرد کردن گوجه فرنگی جهت تهیه ی رب، آب سفید آن را دور می ریزند، تا رب گوجه فرنگی بیشتر قرمز شود. این باور غلط موجب می شود املاح معدنی مفید برای بدن که داخل همان آب سفید است دور ریخته شود. از طرفی همین آب سفید بصورت یک نگهدارنده ی طبیعی برای رب عمل نموده و موجب دیرتر فاسد شدن رب خواهد شد.

۲- حال برای این که رب گوجه فرنکی خوش رنگ تر شود درون یک ظرف استیل آب گوجه را بجوشانید.

۳- جهت جلوگیری از کپک زدن رب نیز روی رب مقداری روغن آب شده بریزید.

در پایان از طرف تیم تولید محتوای دی شاپ امیدواریم ترفندها و مواردفوق برای شما جالب و دارای کاربرد بوده باشد.

جهت مشاهده ی ملزومات خانه و اشپزخانه کلیک کنید

 

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد