نکاتی درباره طبخ غذا با گوشت مرغ

نکاتی درباره طبخ غذا با گوشت مرغ

اگر با ریزه کاری های طبخ مرغ آشنا نباشید خیلی زود حوصله یتان سر می رود.احتمالا انواع مختلف دستورالعمل های پخت را امتحان کرده اید ولی درنهایت غذای شما بسیار بی مزه و یا با بوی نامطلوب از کار درامده باشد. با ما در خواندن ادامه ی این مطلب همراه باشید.

- طبخ مرغ در انواع فر
یکی از روش هایی که می توانید طبق آن مرغ را در فر طبخ کنید اما مرغ شما بیش از حد لاستیکی و یا خشک نشود. این است که ابتدا مرغ را در قابلمه با حرارت متوسط گرم و نیم پز کنید. و بعد از پخته شدن آن را به درون فر با دمای پایین منتقل نموده تا مراحل کامل طبخ مرغ به پایان برسد.
در این حالت مرغ که هنوز آبدار است به دما و شرایط درونی مورد نیاز برای پخت کامل و کافی خواهد رسید.

- روش پخت مرغ بصورت آبدار 
از همین ابتدا سس باربیکو را فراموش کنید!

همه ی آن چیزی که شما برای پختن یک مرغ آبدار لازم دارید، چند عدد آجر و کمی فویل است.شاید برایتان عجیب باشد ولی این روش کاملا مطمئن و امتحان شده است.
در این روش مرغ را پس از طعم دار کردن داخل فویل پیچیده و روی حرارت قرار می دهیم. به این صورت تحت فشار گذاشتن مرغ به هنگام پخت، سبب می شود رطوبت آن تا حد زیادی حفظ شده و حرارت کباب پز بصورت یکنواخت و سریع تر به همه ی نقاط مرغ انتقال پیدا کند. در نهایت غذای شما خیلی آبدارتر و مغزپخت تر خواهد بود. این روش جذاب طرفداران زیادی نیز دارد. چرا که یکی از ساده ترین روش های طبخ مرغ در طبیعت و میهمانی های پیک نیک به شمار می آید.

- ادویه مخصوص مرغ

یکی از فوت های کوزه گری در کباب کردن سینه مرغ ، ایجاد چند سوراخ روی سینه با چنگال است.
با این کار علاوه بر نفوذ راحت تر حرارت به داخل گوشت چاشنی های طعم دهنده نیز راحت تر به سینه مرغ نفوذ خواهند کرد. توصیه می کنیم به هنگام طبخ مرغ ادویه های دلخواه خود را فراموش نکنید.

- کبابی کردن مرغ
برای پختن یک مرغ کبابی لازم نیست مرغ را بیش از حد جزغاله کنید ولی از این مطمئن باشید که درون منقل زغال کافی وجود دارد. یکی از شروط اصلی کباب خوب داشتن زغال کافی و فراهم کردن اتش مناسب است. قبل گوشت کبابی بهتر است اندکی بیات شده باشد و قبل از خرد شدن کمی استراحت کرده باشد اما باید مواظب بود که طعم و بوی کهنگی یا یخ زدگی پیدا نکند.

بعد از خرد کردن و طعم دار کردن مرغ با چاشنی و ادویه هایی که در بالا به آنها اشاره شد. مرغ را توسط توری یا سیخ برای انتقال روی منقل یا باربکیو آماده می کنیم. همانطور که گفتیم حرارت ذغال می بایست به اندازه باشد یعنی نه کم و نه زیاد. یکنواخت بودن حرارت منقل و توزیع متناسب زغال نیز نقش مهمی در پختن یک کباب حرفه ای را برایتان ایفا می کند.

حالا نوبت گذاشتن سیخ ها روی اتش است. توصیه می شود مرغ ها بلافاصله بعد از قرارگرفتن روی ذغال با اولین علایم در تغییر رنگ پشت و رو شده و چرخاندن مرغ روی اتش برخلاف باور عموم می بایست سریع تر و به دفعات بیشتر صورت پذیرد. تا کباب شما از هرگونه سوختگی و یا تیره شدن در امان بماند و بهترین طعم ممکن را پیدا کند.
فراموش نکنید می توانید از افراد در مورد ذائقه ی ایشان بابت طبخ کباب بصورت آبدار و یا جزغاله سوال کنید.

- تشخیص سلامت گوشت مرغ خام

در هنگام انتخاب گوشت مرغ به رنگ طبیعی صورتی آن دقت کنید. رنگ مرغی که در حال فاسد شدن است کم کم به سمت کدر و خاکستری میل می کند.

نکته ی دیگری که میبایست به ان دقت کنید عدم وجود بوی نامطبوع در مرغ است. مرغ هرچقدر بیشتر به سمت فساد پیش برود در ابتدا بوی ترش و در انتها بوی تعفن بیشتری پیدا خواهد کرد. پس توصیه می کنیم حتما موقع خرید مرغ آن را بو کنید.

مشاهده ی لوازم آشپزخانه در فروشگاه دی شاپ

انجام یخ زدایی مرغ
یکی از مهمترین مراحل طبخ مرغ یخ زدایی کامل ان است چرا که اگر مرغ بصورت یخ زده طبخ شود در انتها بوی بسیار نامطبوعی پیدا می کند.
اما فراموش نکنید یخ زدایی در دمای اتاق می تواند باعث رشد باکتری های مضر روی گوشت شود. در این روش یخ قسمت بیرونی مرغ زودتر آب می شود در حالی که قسمت درونی تازه شروع به ذوب شدن می کند. در این حالت باکتری ها به قسمت بیرونی حمله ور می شوند.
برای مقابله با هجوم باکتری ها بهتر است مرغ را از شب قبل درون یک کیسه فریزر و داخل یخچال بگذاریم تا دمای آن به بالای صفر بیاید.
روش دیگر این است که مرغ یخ زده ی داخل کیسه فریزر را درون اب سرد قرار دهیم تا به ارامی یخ زدایی شود.
اگر خیلی عجله دارید از حالت یخ زدایی اجاق های مایکروویو نیز می توانید استفاده کنید.


- طعم دار کردن مرغ
برای درست کردن یک طعم دهنده ی محبوب برای مرغ کبابی می توانید از ترکیب روغن زیتون، فلفل قرمز، عصاره ی لیمو ترش، پاپریکا، فلفل هندی و مقدار خیلی کم عسل یا آبمیوه استفاده کنید. چاشنی های گوناگونی مناسب ذائقه های مختلف وجود دارد که کباب شما را آبدارتر و خوش طعم تر خواهد کرد. پس استفاده از ادویه ها و چاشنی ها را حتما مد نظر داشته باشید.

- پر کردن شکم مرغ
 یکی از راه های دیگر طعم دادن به مرغ پر کردن شکممرغ سپس برشته کردن آن می باشد.

برای مغزپخت شدن مرغ می بایست رطوبت داخلی ان را به کمک لیمو و پیاز بالا برد. این کار به معطر شدن غذا نیز کمک می کند. بعضی ها نیز برای این کار از سبزی های معطر و یا حتی سیب خرد شده استفاده می کنند.

فراموش نکنید قبل از سرو میبایست مواد را از شکم مرغ خارج کنید.

- استراحت دادن به مرغ اماده شده قبل از پخت

اکثر آشپزهای حرفه ای بر این باورند باید بهمرغ بعد از اماده سازی جهت طبخ حداقل به مدت پانزده الی بیست دقیقه استراحت داد.

شاید دانستن ترفندهای کاربردی در مورد آشپزی برایتان جالب باشد.

ارسال نظر
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد